Policy - inkl integritetspolicy

Välkommen att ta del av BRF Farvattnets Policies.

Ekonomisk förvaltning
Föreningen ska anlita en ekonomisk förvaltare för föreningens löpande ekonomiska arbete.
Den ekonomiska förvaltaren ska även hantera:
- Medlemsskap
- Överlåtelse hantering
- Andrahandsuthyrning genom fullmakter

Teknisk förvaltning
Föreningen ska anlita en teknisk förvaltare för föreningens löpande tekniska förvaltning.

Medlemskap
Den ekonomiska förvaltaren ska hantera medlemskapsansökan enligt gällande normer på marknaden för bostadsrättsupplåtelse.

Andrahandsuthyrning
Den ekonomiske förvaltaren ska hantera andrahandsuthyrning enligt gällande normer på marknaden för andrahandsuthyrning.

Lånepolicy
All form av ekonomisk verksamhet innebär alltid ett visst mått av finansiellt risktagande. En passiv riskhantering innebär att inga åtgärder vidtas för att minimera eller parera risker. Genom en aktiv skuldhantering skapas möjligheter till ett rationellt hanterande av risker med beaktande av den kostnad som det medför att minska eller eliminera risker.

Underhållsplan
Det är styrelsens uppdrag att ta fram en underhållsplan för föreningens fastigheter. Styrelsen är också de som tar beslut om genomförande av de punkter som återfinns i underhållsplanen. Den ska revideras årligen. Revisionen baseras på den årliga besiktningen som ska genomföras och den i sin tur baseras på den av en utomstående firma gjorda underhållsplanen men även på eventuella rapporter som medlemmar gjort om nödvändiga åtgärder.

Löpande underhåll
Det löpande undehållet ska främst inrikta sig på sådana åtgärder där föreningens fastigheter tar eller riskerar att ta skada vilket kan leda till ett försämrat fastighetsvärde.

Avsättning
Avsättning till underhållsplan. Föreningen ska sätta av medel enligt den underhållsplan som kommer att upprättas. Fram till att underhållsplanen är framtagen ska en avsättning göras enligt gällande lagrum för detta.

Avgifter
Den avgift som du betalar till föreningen varje månad bestäms av styrelsen med utgångspunkt från föreningens kostnader. Avierna levereras i början/mitten på december, mars, juni och september varje år, tre avier i taget. Senast sista vardagen i månaden ska avgiften vara betald.

Sopor
Sopor ska läggas ner i sopsugsrören och under inga omständigheter ställas bredvid.
Sopor får inte mellanlagras i trappuppgångarna.

Miljöstugorna
Medlemmarna ska följa de instruktioner som finns för källsortering som soptransportören angett. Kartonger ska vikas eller klippas sönder. Plast, metall för mat/dryck ska tvättas innan de läggs i avsett kärl.

Grillning på balkonger
Föreningen tillåter grillning med gasol eller elgrillar på föreningens balkonger.
Grillning med kol är inte tillåtet. Grillning ska ske med hänsyn till grannarna och inte upplevas störande.

Brandskyddspolicy
Inom BRF Farvattnet ska skada på människor, egendom eller miljö inte uppstå på grund av brand. För att uppnå detta mål ska bostadsrättsföreningen arbeta med systematiskt brandskydd. Bostadsrättsinnehavarna ska fortlöpande få information om brandskydd och säkerhetsrisker för att minimera skador orsakade av brand. Brandskyddsarbetet ska ständigt utvecklas genom att beakta brandskyddsarbetet i det löpande underhållet.

Integritetspolicy 
Läs bifogat dokument där ni kan läsa om hur vi hanterar GDPR
- Integritetspolicy BRF Farvattnet 2018-05.pdf.